A kézicsomozású szőnyegeid megőrzése a következő generációnak. 

A kézicsomozású szőnyegére vigyázni annyira nem is annyira komplikált mint gondolná, sőt elég egyszerű és nem túl időigényes. Érdemes észben tartani azt, hogy a szőnyegeket már 2500 éve elkezdték gyártani, és ez alatt az időtartam alatt a technika fejlődésével és az alapanyag minőségének növelésével jelentősen megnőtt egy ilyen szőnyeg várható élettartama megfelelő használat és tisztítás mellett.Pont ezért szeretnénk megosztani Önnel néhány egyszerű technikát, amit ha elsajátít és rendszeresen alkalmaz akkor a családjának következő generációja is élvezheti a gyönyörű szőnyegét és használhatja azt.A Bizsan Szőnyeg Galéria csapata összegyüjtött Önöknek néhány praktikus tippet, amely segít abban, hogy a szönyegére vigyázhasson vagy elkerülhetővé tegyen költséges és kellemetlen baleseteket.

 

Professzionális tisztítás:

A Bizsan Szőnyeg Galéria professzionális szőnyegtisztító szolgáltatást nyújt a kézicsomozású szőnyegének, amit általában minden 10-15 évben jó igénybe venni, de akár előbb is ha Ön úgy érzi hogy szükséges.A gyakoribb tisztítást akkor ajánljuk, ha a szőnyeg forgalmas helyen volt , esetleg irodában. A selyem és finom szőnyegeknek mindenképp professzionális takarítás ajánlott, mert ha nem megfelelő tisztítás kapnak az a szőnyeg színeiben is kárt tehet.Ezért azt ajánljuk, ha tisztíttatni szeretnék szőnyegeiket keressenek meg minket emailben vagy telefonon, de akár személyesen is. 

 

Szőnyegek javítása :

A Bizsan Szőnyeg Galéria segítséget nyújt abban hogy a szőnyegét szakértő emberhez juttassák szőnyegjavítás céljából, ha annak baja esik (molyok,fakulás,"kisállat balesetek"). Amennyiben szükségessé válik a javítás, az email címünkre küldhetnek képet a szőnyeg sérült részéről, ezután mi felvesszük Önnel a kapcsolatot a javítással kapcsolatban.

 

A szőnyegtisztítás otthoni rutinja:

A szőnyegek tisztántartása szerencsére nem nagy feladat, mert egy egyszerű porszívóval eltávolítható a szőnyegen lévő por, a szőnyeg sűrűségének köszönhetően. A porszívózást követően gyapjúnak a megfelelő irányában, arra fog jutattni hogy megkerüljünk bármilyen por felépülést vagy kosszt ami hat a szőnyeg színére és fényességére azaz minőség fenntartásásra.

 

Elhelyezéssel kapcsolatos instrukciók:

Mivel ezek a kézicsomozású szőnyegekhez felhasználnak olyan természetes anyagokat, mint például a selyem , a gyapjú vagy a pamut, ezért azt javasoljuk hogy ne tárolja őket nedves helyen mert ez a szőnyeg rothadásához vezethet. Továbbá ha a szőnyeget túl sokáig tartják napos helyen, lehetséges hogy a szőnyeg színe fakulni kezd, ezért azt javasoljuk hogy a nyári időszakokban a szőnyeget tegyék kevésbé napos helyre vagy árnyékolják be a szobának azt a részét ahol a szőnyeg van.

 

Kedvenc Házi állataink!

A házi állatok előszeretettel fekszenek rá a puha szőnyegekre, de vannak olyan állatok amelyek kapargatni vagy rágni is szeretik szeretett szőnyegeinket, vagy esetleg rápiszkítanak. A karmolás/harapás által keletkezett szakadások sokkal könnyebben javíthatóak, mint az egyéb típusú szennyeződések amik akár a szőnyeg rothadásához is vezethetnek ami tartós kárt jelenthet. A nem szobatiszta állatok tartása esetén azt javasoljuk, hogy korlátozzák az állatot abban hogy a szőnyeg közelébe férjen ezzel elkerülve a szőnyeg károsodását.

 

Kiömlött folyadék otthoni tisztítása:

Abban az esetben ha a szőnyegre ömlene valami (üdítő, bor, kávé, tea stb...), akkor a lehető leghamarabb el kell kezdeni szőnyeg tisztítását különben maradandó foltok keletkezhetnek a szőnyegen.

 

Bizsan a következő lépéseket ajánlja önöknek, hogy a kiömlött folyadékokat kitísztitsák szőnyegükből:

1. Próbáljon meg minél több szennyeződést eltávolítani egy szivacs vagy törölköző segítségével.
2. Tegyen forró vizet egy tálba és öntsön bele mosogatószert, kezdje el kevergetni a vegyületet amíg hab keletkezik annak tetején.
3. A habot helyezze a szőnyeg szennyezett felületére és egy kefével, ronggyal vagy szivaccsal határozottan tisztítsa meg. (A szőnyeg gyapjú szállának a természetes irányában húzza végig a kefét.)