Akció!

ISFAHAN

649 000 Ft

Méretek 112 × 165 cm
Csomó/m2

Származási Ország

Származási hely

Színek

, , ,

Állapot

Életkor (év)

Szőnyegfelület

Láncfonat és Vetülék

Festéktipus

Minta

Alak

Cikkszám: 720220 Kategóriák: ,

Származási hely

Iszfahán kézi csomózású szőnyegek csomózott mindkét selyemből vagy pamutból alapítványok, akár 1.000.000 perzsa csomó per nm-es, a kivételesen jó minőségű (gyakran Kurk) gyapjú a halom, amelyet általában nyírni meglehetősen alacsony. A korabeli tárgyak a paletta általában több pasztell, és a technikai tökéletesség általában a nagyobb jelentőségű, mint művészi érzékkel. Kortárs Iszfahán-k azonban rendkívül vonzó, és leigázni a paletta, főleg a megszüntetése erős vörösek, teszi őket kompatibilis a nyugati dekoratív rendszereket.

A hagyományos minták egy része a mai napig megjelenik ezeken szőnyegeken, mint például a Shah Abbas, a váza és az Élet fa motívum, de a legnépszerűbb minta a hagyományos központi medál (aminek az ötlete az Iszfahánban található híres Shah Lutf Allah mecset díszítéseiből származik) amit körbevesz egy tekergőző indákkal és virágmotívumokkal elegánsan díszített szőnyeg alap.

Az Antik és fél-Antik Iszfahán szőnyegek színesebbek és gazdagabbak színárnyalatokban mint a közeli Nain város szőnyegei amik híresek a kiváló minőségükről.Az Antik Iszfahán szőnyegek iránt kimagaslóan nagy a kereslet mivel az Iszfaháni szőnyegkészítás majdnem teljesen eltűnt 1722-ben az Afgán invázió alatt.A műhelyek egészen a 20. század elejéig üzemen kívül voltak és csak ezután kezdték újra működésüket.

Shah Abbas a Nagy a Safayid dinasztiának egy inspirálója volt, ennek következtében Iszfahán lett Perzsa fő városa és a király létrehozott egy művészi reneszánszot. Az ő látomásai szőnyegszövésben kivirágzott Iszfahánban. Azonban, az Afgán invázió súlyos csapást hajtott erre az iparágra és ezt nem heverte ki csak a 20. Század elején. Néhány korai darabban látható, hogy 500.000 -1000.000 csomó/m2, azonban ezek ritkák és nem gyártanak belőlük túl sokat. Az I. Világháború nagy változást hozott a modern Iszfahánban, ami a divatipar középpontja volt Iránban. A divatipar változása a világban nagy hatással volt Iránra is, ennek következtében Iszfahán elvesztette jövedelmező textiliparát. Azonban, a ügyes üzletemberek úgy döntöttek, hogy a jó minőségű gyapjút ami az Aba (A 20. század elején általában a molla és/ a muszlim papok hordták ezt a külső ruhát, ami gyapjúból készült) megteremtésére volt kihasználva, hogy megint létrehozzák az egyik legszebb kézicsomózású szőnyegeket Iránban.

Perzsa bíróság a Királlyal és mullákkal Aba-t viselnek.

A szőnyegek tervei sokszor életfákból, medálokból és vázákból álltak, amelyek segítettek tükrőzni a csempéket, amiket tartottak az Iszfahán mecsetekbe abban az időszakban.

Sheikh Lutfollah Mecset: Ennek a mecsetnek a megépítése 1603-ban kezdődött és 1619-ben készült el. Shaykh Bahai, a főépítész építette Shah Abbas I uralkodása alatt a Safayid dinasztia királya. Ebben a korban a különböző mozaikok az az csempék nagyon inspirálóak voltak a szőnyeg tervezőknek Iszfahánban a 20. században.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„ISFAHAN” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.