Press "Enter" to skip to content

FAQ

Gyakran ismételt kérdések

Gyakori kérdések és válaszok

Hogyan gondoskodjak szőnyegemről?

Kézicsomózású szőnyegének karbantartása egyszerűbb és kevésbé időigényes, mint azt gondolná. Sok vásárló aggódik az általa vásárolt szőnyegek esetleges sérülékenysége, érzékenysége miatt. Az azonban érdemes lehet észben tartani, hogy szőnyegeket már több, mint 2500 éve gyártanak, és ez alatt az időtartam alatt a technológia fejlődésével és az alapanyagok minőségének javulásával jelentősen megnőtt egy ilyen szőnyeg várható élettartama, megfelelő használat és tisztítás mellett. Pont ezért szeretnénk megosztani Önnel néhány egyszerű technikát, amiknek elsajátításával és rendszeres alkalmazásával, családjának következő generációja is élvezheti szőnyege gyönyörű látványát. A Bizsan Szőnyeg Galéria csapatával összegyűjtöttünk Önöknek néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek szőnyege megóvásában és amik alkalmazásával elkerülhessen egy esetleges költséges és kellemetlen balesetet.

Mit tegyek, ha folyadék ömlött a szőnyegemre? (Borból, kávéból, teából stb.)

Abban az esetben ha a szőnyegre ömlene valami üdítő, bor, kávé, tea vagy olajok, akkor a lehető leghamarabb el kell kezdeni annak tisztítását különben a kiömlött folyadékok megszáradnak és maradandó foltokat hagyhatnak a szőnyegen.

A Bizsan a következő lépéseket ajánlja önöknek, hogy a kiömlött folyadékokat kitísztítsák szőnyegükből

  1. Próbáljon meg minél több szennyeződést eltávolítani egy tiszta szivacs vagy törölköző segítségével.
  2. A kiömlést követően a lehető leghamarabb tegyen forró vizet egy tálba és öntsön bele mosogatószert, kezdje el kevergetni az elegyet amíg hab keletkezik annak tetején.
  3. A habot helyezze a szőnyeg szennyezett felületére és egy kefével, ronggyal vagy szivaccsal határozott mozdulatokkal tisztítsa meg. (A szőnyeg gyapjú szálának a természetes irányában húzza végig a kefét.)