Press "Enter" to skip to content

Szolgáltatások

A kézicsomozású szőnyegeid megőrzése a következő generációnak.

A kézicsomozású szőnyegére vigyázni nem is annyira komplikált mint gondolná. Sok vásárló aggódik az általa vásárolt szőnyegek esetleges sérülékenysége, érzékenysége miatt. Az azonban érdemes lehet észben tartani, hogy szőnyegeket már több, mint 2500 éve gyártanak, és ez alatt az időtartam alatt a technológia fejlődésével és az alapanyagok minőségének javulásával jelentősen megnőtt egy ilyen szőnyeg várható élettartama, megfelelő használat és tisztítás mellett. Pont ezért szeretnénk megosztani Önnel néhány egyszerű technikát, amit ha elsajátít és rendszeresen alkalmaz akkor a családjának következő generációja is élvezheti a gyönyörű szőnyegét és használhatja azt. A Bizsan Szőnyeg Galéria csapata összegyüjtött Önöknek néhány praktikus tippet, amely segít abban, hogy a szönyegére vigyázhasson vagy elkerülhetővé tegyen költséges és kellemetlen baleseteket.

Professzionális tisztítás

A Bizsan Szőnyeg Galéria professzionális szőnyegtisztító szolgáltatást nyújt a kézicsomozású szőnyegének, amit általában minden 10-15 évben jó igénybe venni, de akár előbb is ha Ön úgy érzi hogy szükséges. A gyakoribb tisztítást akkor ajánljuk, ha a szőnyeg forgalmas helyen volt , esetleg irodában. A selyem és finom szőnyegeknek mindenképp professzionális takarítás ajánlott, mert ha nem megfelelő tisztítást kapnak az a szőnyeg színeiben is kárt tehet. Ezért azt ajánljuk, ha tisztíttatni szeretnék szőnyegeiket, keressenek meg minket emailben vagy telefonon, de akár személyesen is.

Szőnyegek javítása

Előfordulhat, hogy szüksége lehet egy régi szőnyege felújítására, vagy egy újra, amelynek kell egy kis javítás.
A Bizsan vállalkozásunkként segítséget nyújt Önnek a szőnyegek javításában és helyreállításában, akár kopott, akár moly által sérült, vagy egyéb balesetek miatt. Küldjön képet a Bizsan.rugs@gmail.com e-mail címre a sérülésekről, vagy vigye a szőnyeget üzletünkbe és konzultálunk Önnel az igényeihez legmegfelelőbb megoldásról.

A kézműves szőnyeg gondozásának alapvető elemei

Szőnyegének mindennapos karbantartása meglehetősen egyszerű, mivel a legtöbb kézzel készített szőnyeget tartóssá teszik, és sok évig viselik el a kopást. A porszívózással és a szőnyeg rendszeres tisztításával (egy kefével a gyapjú természetes szálirányában) elkerülhető a por és a szennyeződés felhalmozódása a szőnyeg alján, így színei és textúrája szépek és tiszták maradnak.

Környezetvédelmi szempontok

Mivel a kézzel készített szőnyegek természetes anyagokat, például selymet, gyapjút és pamutot használnak, elengedhetetlen elkerülni a nedves, rothadást okozó helyekben való tárolást. Ezenkívül, ha a szőnyeget olyan helyiségbe helyezi, amely hosszú ideig közvetlen napfényt kap, a szőnyeg elszíneződhet. Ajánlott a nyári időszakban és az intenzív napsütéses időszakokban a kézzel készített szőnyegeket vagy távol tartani a közvetlen napfénytől, vagy árnyékolni a közvetlen napfény hatásától.

Nagyon szeretett Háziállatok!

A legtöbb háziállat élvezi a kézzel készített szőnyegek lágy természetes gyapjújának érzését, ám néhány háziállat élvezheti a karcolást, a rágást, vagy ami a legrosszabb, egy pisilési hely. A szőnyegek karcolása vagy tépése miatti javítás sokkal könnyebben megoldható, mint a háziállatok vizelete, amely elszíneződést, rothadást és tartós károsodást okozhat, melyet nem lehet könnyen eltávolítani vagy rögzíteni. Előfordulhat, hogy korlátozni kell az új háziállatok belépését a kézzel készített szőnyegekkel ellátott szobákba, amíg szobatisztává nevelik.

Tisztítás kiömlés után

Ha véletlenül kiöntött valamit, mint például bort, kávét, teát vagy más természetes étel-színű italt vagy olajat, esetleg a háziállat oda piszkított, azonnal ki kell tisztítani, különben az elszíneződés valószínűleg tartósan megmarad, ha a folt megszáradt.

  1. Próbálja kitisztítani a kiömlött anyag nagy részét egy tiszta szivaccsal, ruhával vagy törülközővel.
  2. Tegyen forró vizet egy tálba és öntsön bele mosogatószert. Kevergesse a vegyületet amíg hab keletkezik annak tetején.
  3. A habot helyezze a szőnyeg szennyezett felületére és egy kefével, ronggyal vagy szivaccsal határozott mozdulatokkal tisztítsa meg. (A szőnyeg gyapjú szálának a természetes irányában húzza végig a kefét.)