ANTIQUE KASHAN

1 290 000,00 Ft

Méretek 140 × 216 cm
Származási Ország

Származási hely

Színek

,

Állapot

Szőnyegfelület

Láncfonat és Vetülék

Minta

Festéktipus

Alak

Életkor (év)

Cikkszám: 159008 Kategória:

Származási hely

Kashan városa Teherántól délre, 300km-re található. Évszázadokig a város szövő iparáról és kézi csomózású szőnyegeiről volt híres. A szőnyegek minősége a műhely és az anyag minősége szerint változik, azonban a tipikus Kashan szőnyegek tartósságukról és kitűnő szövésükről híresek. A gyapjú minősége is szintén az egyik legjobb amit Iránban használnak. A leggyakoribb Kashan minta a gazdagon kúszó virágmotívum,továbbá arabeszk és inda motívum, mely a szőnyeg egész felületén megjelenik. Az életfa, váza motívum szintén megtalálható, sőt még un. képeslaphoz hasonló szőnyegeket is készítenek Kashanban.

A tradicionális árnyalatok a sötét kék, piros, fekete, továbbá a világoskék és a bézs. A Kashan kézi csomózású szőnyegek minden féle méretben megtalálhatók, kis mérettől egészen a nagy nappali nagyságú méretekig.

A leghíresebb kashan típus a Motashem, melyet többnyire a 19 sz. utolsó felében készítettek. Ezek a mintadarabok kitűnő minőségű gyapjúból, egészen finom szövéssel, növényi színezéssel készültek. A Sotheby és Christie aukciókon gyakran megtalálhatók, hiszen a gyűjtök igen keresett darabjává vált, ahol nagyon magas áron kelnek el.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„ANTIQUE KASHAN” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük