TABRIZ SELYEMEL

2 190 000 Ft

Méretek 177 × 250 cm
Csomó/m2

Származási Ország

Származási hely

Színek

, , ,

Szőnyegfelület

Láncfonat és Vetülék

Festéktipus

Minta

Alak

Cikkszám: 12233 Kategóriák: ,
Featured Videos

Származási hely

Tabriz ( Mahi minta): Ezen mester műhely szövői a legmegbízhatóbbak és a legképzettebbek egész Iránban. Piaci viszonylatban Tabriz készíti a világ egyik legfinomabb gyapjújú szőnyegeit. A Bizsan kollekció a kiváló minőségú merinói gyapjúból készül. A Tabriz egyik fajtájaként ismert típus a mahi szövés, amit a Tabriz műhelyekben és környékén is használnak, ami 350.000-500.000 csomó/m2. Ez a tabrizi kereskedők nyelvén 40-50 radj-ot jelent. A radj egy mértékegység, mely egyenlő egy perzsa cigaretta hosszával, ami kb 7 cm-nek felel meg. Ezért egy 50 radj-ú szőnyeg kb. 50 csomót jelent egy 7 centiméteres felületen. A 60-80 radj-ú Tabrizi kézi csomózású szőnyegek elég ritkák, amit áruk is tükröz. A finomabb daraboknál selymet is használnak, hogy ezzel kiemeljék az apró kis részleteket. A mahi minta bonyolult herati motívum kompozíciója, mely a szőnyeg egész felületén helyezkedik el. Ezeket a darabokat modern vagy tradicionális helyiségekben használják, mely egy különleges eleganciát kölcsönöz a helynek. A Tabriz Mahi mintát a Haji Jalili tabrizi szövők készítették, 1875 körül.
Kérjük nézze meg Tabriz kollekciónkat.

Tabriz Virag
Tabriz( Virág motívum): Ezen mester műhely szövői a legmegbízhatóbbak és a legképzettebbek egész Iránban. Piaci viszonylatban Tabriz készíti a világ egyik legfinomabb gyapjú minőségű kézi csomózású szőnyegeit. Minőségi tekintetben széles skálán mozognak, mind Tabrizban , mind környékén. A legismertebb tipusú Tabriz a 350.000-500.000 csomó/m2.Ez a mennyiség Tabrizban 40-50 radj-ot jelent. Az 50 radj-ú szőnyeg kb. 50 csomót jelent egy 7 centiméteres felületen, ami kb 500.000 csomó/m2. A 60-80 radj közöttiek elég ritkák, továbbá az áruk is tükrözi, hogy ezek valóban mesterművek.
A legtöbb Tabrizi mesterműhelyben kiváló minőségű gyapjúval dolgoznak. a Bijan kollekcióhoz Merinoi-kork gyapjú ajánlott . Az átlagos minőség 500-600.000 csomó/m2,azonban léteznek ritkább darabok is, amik 60-80 radj-ok ( 750.000-1.300.000 csomó/ m2). Ennél a típusnál is használnak selymet, hogy kiemeljék a részletes virág motívumokat, melyek vagy a szőnyeg egész felületén helyezkednek el, vagy pedig egy középen elhelyezkedő medalionban egyesülnek. A pastel színek kombinációja jellemző erre a típusra, amit különösen a Tabrizi műhelyek használnak, más műhelyekre azonban nem jellemző. A magasabb minőségi kategória miatt kevesebb kézi csomózású szőnyeget készítenek a Tabrizi műhelyekben. Szerkezetüknek, gyapjú minőségüknek, és a szakmabeli tudásnak köszönhetően nagyon tartós darabok. A legtöbb mestermű szintetikus szinezéső, elszórtan találhatunk pár növényi szinezéssel készült Heriz mintával díszített szőnyeget. A leghíresebb és legkeresettebb antik Tabriz a Hadji Jalili Tabriz, amit ez a híres műhely készített, énnek a családnak a tulajdonában állt. A 19 század második felében ( 1875) készítették ezen darabokat. Páratlan mintájukról és szakmabeli tudásukról híresek, mely egyben meg is koronázta a Tabriz művészet korszakát.
Kérjük tekintse meg Tabriz gyűjteményünket.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„TABRIZ SELYEMEL” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.